iwydsxxl

House Presenhuber / AFGH

first_imgCopyAbout this officeAFGHOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWoodHousesRamoschSwitzerlandPublished on June 06, 2008Cite: “House Presenhuber / AFGH” 06 Jun 2008. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemSynthetics / AsphaltMitrexSolar RoofMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialLinoleum / Vinyl / Epoxy / UrethaneTerrazzo & MarbleTerrazzo Flooring – Terroxy Resin SystemsMetal PanelsTrimoMetal Panel Finishes – ArtMePanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsMega-Panel Facade SystemsStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Iconic SeriesBricksFeldhaus KlinkerFacing Bricks – Waterstruck VascuWallcovering / CladdingLinvisibileLinvisibile Boiserie and Skirting Systems | OrizzonteMetal PanelsRHEINZINKPanel Systems – Horizontal PanelDoorsJansenFire Doors – Janisol 2 EI30 70 mmSlabs / Plates / SheetsMetadecorMetal Facade Blade – MD LamelMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?Presenhuber 住宅 / AFGH是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Save this picture!+ 29 Share Houses 2007 House Presenhuber / AFGH Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/1737/house-presenhuber-afgh Clipboard ArchDaily “COPY” CopyHouses•Ramosch, Switzerlandcenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/1737/house-presenhuber-afgh Clipboard Area:  224 m² Year Completion year of this architecture project Projects Text description provided by the architects. This holiday house is located in the middle of the village of Vnà in the Lower Engadine. The particular challenge of the project was to bridge the divide between the old-world charm of the village and the modern flair embodied in a holiday house for an internationally successful art gallery owner. The aim was to develop a formal language which had a certain proximity to traditional Engadine architecture and yet remained immediately recognisable as contemporary without being conservatively romanticised. Save this picture!Recommended ProductsWoodHESS TIMBERTimber – GLT HybridEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsMetallicsStudcoWall Stop Ends – EzyCapFiber Cements / CementsEQUITONEFiber Cement Facade Panel NaturaIn urban planning terms, the building closed a permanent gap in the village structure whilst the dimensions correspond to those of the adjacent houses. Over time the village was periodically hit by fires, meaning that the original timber structures disappeared and were replaced by the stone houses that give the settlement its indigenous character today. The use of concrete as the main building material pays justice to this stone appearance. Only the inner walls and ceilings of the living and bedrooms are lined in plywood panelling to give the rooms a warmth and comfort and as an approximation of the traditional sheltered feeling of a mountain dwelling. The solidness of the of ground storey is likewise a common regional feature. Save this picture!The archaic is also reflected in the construction with the use of gas concrete, allowing the walls to be erected homogenously without layering. The resulting massiveness of the walls has a great similarity with traditional means of building and enabled the typical corbels of the window reveals. The windows are arranged according to interior criteria, giving the façade an informal appearance typical of old Engadine houses. The depth of the reveals create an attractive play of shadows and roots the building firmly in the region. Save this picture!Finally, the traditional and modernist elements of the sculptural volume blend into a unified whole. The interplay between simplicity, rural straightforwardness and contemporary comfort and architectural sophistication lend the house a very specific character, which pays respect to the village without being obsequious.Save this picture!Project gallerySee allShow lessProductive Services, Morande Winery / Martin Hurtado Arquitectos AsociadosSelected ProjectsSpidernethewood / R&Sie(n)Selected Projects Share Switzerland House Presenhuber / AFGHSave this projectSaveHouse Presenhuber / AFGH “COPY” Architects: AFGH Area Area of this architecture projectlast_img read more

ulyldtdp

Gwaneum-Ri House / Architecture Studio YEIN

first_imgArchDaily Projects Houses Save this picture!© Joonhwan Yoon+ 33Curated by Fernanda Castro Share South Korea 2017 Save this picture!© Joonhwan YoonRecommended ProductsWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Kitchens – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaWoodLunawoodThermowood FacadesText description provided by the architects. A mountain village in Gangneung where the ice skating heats of the PyeongChang 2018 Winter Olympics are held, Gwaneum-ri was named after the Korean Buddhist term, Gwaneum-bosal, who embodies the compassion all buddhas and local people believed that she appeared a long time ago. This area is vulnerable to fire due to the dry wind from the mountain to the East Sea under the influence of local climate in Gangneung. The forest fire that occurred in May 2017 spread along with the spring wind from the west to the downtown of Gangneung, damaging many houses and forests. Amongst them, a house in Gwaneum-ri was also damaged that the couple and their daughter who were recovering after childbirth lost their shelter. On this heap of ashes, we had to build a new house as if to plant an apple tree of hope.Save this picture!© Joonhwan YoonSave this picture!Lower Floor PlanSave this picture!© Joonhwan YoonWhen we first visited the site, we could scarcely tell the remnants of the original house except for a little trace of ashes and the photograph of the lost little wooden house. The lost house was originally located at the center with much area of the northern triangular space left empty so as to have a narrower yard than expected. To overcome this drawback, we planned to utilize the rear triangular space properly for the newly built house, separating the trapezoidal mass into two spaces: one for the couple and the other for guests, around the central courtyard. The triangular in-between space was designed as a space for sharing and hope with an apple tree and the level difference utilized.Save this picture!© Joonhwan YoonAll approaches to the country house for the old couple were designed as ramps for easy access, while the right-side mass to accommodate guests connects with the central garden. The roof has a sloped form towards the central garden to make a natural flow from the left-side high hill, while the right-side wall of the guest room has a minimal window that blocks the noise from the road and provides a private space.Save this picture!© Joonhwan YoonSave this picture!Sections 1Save this picture!© Joonhwan YoonThe living room has a corner window that provides the view towards the southeastern landscape, and the vestibule serves as a separator between the kitchen and the living room. The central garden was designed to satisfy the needs of the couple who like to cook and grow flowers so that they can enjoy cooking with a view of the garden. The bedroom was placed at the back of the site to block the noise from the road, with the bathroom and the dressing room made in a series. Stairs were put at the dressing room through which one can go upstairs to the loft. The guest room, located along the roadside and approached from the vestibule through the small central garden, is at a little lower level than the couple’s room, and its mass was also designed to have a lower height considering the flow of landscape.Save this picture!© Joonhwan YoonProject gallerySee allShow lessAurus Sales Pavilion / Abin Design StudioSelected ProjectsFuzhou Cultural Exchange Center / MZA ArchitectureSelected Projects Share Lead Architect: CopyHouses•Gangneung, South Korea Area:  99 m² Year Completion year of this architecture project Architects: Architecture Studio YEIN Area Area of this architecture project Yesun Choi Gwaneum-Ri House / Architecture Studio YEINSave this projectSaveGwaneum-Ri House / Architecture Studio YEIN Year:  Gwaneum-Ri House / Architecture Studio YEIN “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/902518/gwaneum-ri-house-architecture-studio-yein Clipboard Photographs:  Joonhwan Yoon Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/902518/gwaneum-ri-house-architecture-studio-yein Clipboard Photographs Manufacturers: Dimension, Stucoflex, The spruce CopyAbout this officeArchitecture Studio YEINOfficeFollowProductsWoodConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesGangneungSouth KoreaPublished on March 28, 2019Cite: “Gwaneum-Ri House / Architecture Studio YEIN” 27 Mar 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassHanging LampsVibiaHanging Lamp – VOLConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausPorcelain StonewareCosentinoSurfaces – Dekton® Chromica CollectionBricksFeldhaus KlinkerThin Bricks – ClassicGlassDip-TechDigital Ceramic Printing for Interior DesignWoodStructureCraftEngineering – FootbridgesAluminium CompositesCymat Technologies Ltd.Bundang Doosan Tower – Alusion™ Stabilized Aluminum FoamTable LampsRoss GardamDesk Lamp – OraMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more